- Naanbrood recepten -

Geniet van de rijke smaken uit de wereldkeuken met onze recepten.

- Naan pizza Zalm & Champignons -

Een lekkere naanpizza met gerookte zalm. Dit recept is zo klaar, lekker als lunch maar ook voor het avond eten.

- Naan pizza -

Verwarm de oven alvast voor op 180°C. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak 400 gr. vegagehakt op of ga voor een vleesvariant en rul 400 gr. Gehakt bruin. Snijd 2 paprika’s in de lengte in reepjes. Snijd 1 grote rode ui in halve ringen en snijd 20 kastanje champignons in dikke plakken. Verhit een grote pan met een eetlepel olie. Bak de groenten in de pan tot ze gaar zijn en een bruin randje krijgen. Pak een O Mundo Naanbrood en beleg deze met 100 gr. van het gehakt en met een deel gebakken groenten. Verkruimel er vervolgens wat feta over. Volg deze stappen ook met de andere O Mundo Naanbroden en leg ze in de oven. Haal de naanpizza na 5 min. uit de oven en leg per pizza een handjevol rucola erover. Eet Smakelijk! Tip: je kan er ook nog wat zongedroogde tomaatjes bij voegen.

- Vega curry met courgette en prei -

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 2 uien en 1 teen knoflook fijn. Was 1 prei en 1 courgette en ontdoe de 250 gr. sperzieboontjes van hun kopjes. Leg de 2 O Mundo Naanbroden in de oven voor 5-8 minuten. Bak ondertussen de uien, knoflook, prei en courgette tot ze glazig zijn in een hoge (curry- of stoof) pan. Doe 2 eetlepels kerriepoeder erbij en bak dit kort mee. Schenk 250 ml. kokosmelk erbij. Voeg de sperzieboontjes toe en laat het geheel nog pruttelen zodat de boontjes garen. Kook ondertussen ook 300 gr. basmatirijst gaar om ernaast te serveren. Gebruik je O Mundo Naanbrood om de curry mee te dippen. Eet smakelijk!

- Groen Gele Vega curry -

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 1 ui en 1 teen knoflook fijn. Schil ondertussen 1 grote zoete aardappel en snijd deze in stukken. Snijd de uiteindes van 125 gr. sperzieboontjes af. Verdeel 1/2 kleine bloemkool in roosjes. Verhit een hoge (curry of stoof) pan met 1 eetlepel olie, waarin je tegelijk ook de ui en knoflook fruit. Voeg na 1 minuut 5 eetlepels gele curry pasta toe en bak het nog even aan. Gooi vervolgens de 400 ml. kokosmelk, 150 ml. groentebouillon, de sperziebonen, de aardappelstukjes, de baby maïs en de bloemkool erbij. Laat het geheel vervolgens op een laag vuurtje pruttelen zodat de groentes gaar worden. Bak de 2 O Mundo Naanbroden in de voorverwarmde oven voor 5 minuten warm. En kook 400 gr. Basmatirijst gaar. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Doe vervolgens 100 gr. amandelen erbij en warm het geheel nog een keer op. Serveer samen met de opgewarmde O Mundo Naanbrood en wat basmati rijst er naast.